Followers

Monday, August 30, 2010

-Iftar with Kaki Lensa-

1 comments

Finally ketemu juga sama si Encik Zam Arjuna inii.....fuihhhhh
wktu sama2 di Utara susah mau ketemu,,,,sekarang di KL baru bisa ketemu dan itu pun beberapa jam
jam 4 sore dapet call untuk buka puasa sama2...well why not...
takuT juga gak kenal sama yang laen2 huhuh...

ketemu istrinya si Pn. Siti...oh gosh sgt friendly....anak nya lucuuu
ketemu bbrpa photographer dari utara sana..
MIhilmi Osman dan abang Mhazemi jmy yg rupanya dua dua sudah lama jadi temen FB hahaha
malah si abang hilmi ni pernah chat n minta shoot syaa...aduh aduh sory ya abang..i'm not recognize u well huhu.

Genk2 kaki lensa yg biasa ny sy liat di FB,,akhirnya bisa ktemu ^^
*minta tshirt kaki lensa nya yaaa size M * hehehe

At Chop and Steak Kampung Baru
29th August 2010


p/s : "thanks hesty kerana sudi join, hesty supporting..wife saya pun ckap hesty best..." zam arjuna.

Saturday, August 28, 2010

-The Suhaimi's-

0 comments

Last Friday fifie ngajakin buKa puasa bareng office ayahnyaa...
whooaaa her entire family smua ada.. Tiba2 segann..
Tapi berhubung dan berhubung have something to do wif fie, no choice dengan tidak tahU malunya saya ikut acara kluarga oRang uuhuh..

Mreka smua sgt nice and frenly...feels like home kalau ada dirumah fifie.. ThaKs smua2 ^__^
smo9a Allah selalu menjaga kebahagiaan keluarga ini..aminn

at Impian, Golf and COuntry resort
27th August 2010
the Suhaimi's with calon menantu *paling kanan*- *yg kurang anak laki2 satu lagi*

 wah ayah hensem sndiri :D



p/s : thanks fifie atas pinjaman baju kurungnya, baju tidur tiap tidur di rumah, hijab dan smua2 nyaa hahaa...
p/s : thanks ayah, ibu, along, kak farah, angah, kak cik, adek, n baby...wihiiw
knskn


Sunday, August 22, 2010

-Infrared Photoshoot-

3 comments
" avaIR photo shoot "
22ndAugust, 2010

9am-3pm
Location : Lake Garden, Tasik Perdana

Model : Hesty Ramadhyanti | Fifie Suhaimi | Hilany Hidzir


Make up : Hesty Ramadhyanti

" Feels sooooo exicited when they come offered me for this shoot. Really admire IR photography, now I get the chance,,thanks guys ^^"

taken with Lense Baby IR, lense ini unique loooool
avaIR (semi IR picture)



Upssss!!! I LIKE THIS THE MOST!!! first time using contact lense, make up by me,,thanks Allah for gimme this couple eyes muah

Thursday, August 19, 2010

-lagu2 malam hari-

0 comments

Lirik Lagu KerisPatih – Tak Mungkin Lagi


tersentak aku seketika
seakan-akan tak percaya
saat ku lihat kau telah berdua
sebelum sampai diriku melepas rindu
tak satupun kata terucap
ketika ku tanya mengapa
airmata penyesalan mengalir deras
itu pun tak bisa kembalikan dirimu

ku maafkan semua ini
walau tak ingin lagi ku melihatmu
ku maklumi ketidaksabaranmu menanti
bejana cinta yg ku tinggal sesaat
sudahlah, lupakanlah
tak mungkin lagi kau ku miliki


Mike – Semua Untuk Cinta



Tuesday, August 17, 2010

-5 in 1 Cardigan From Bangkok-

2 comments
Just spent your RM69
you got this

*Designer*Versatile 5 in 1 Cardigan (black,freesize)
 import from Bangkok
 More detail in http://getgorgeous.com.my

-Membazir :( -

0 comments
Uang yang baru masuk rekening keluar lagi...hahha...
Niat cuma pengen buka puasa sama si Winta di MidValley berubah jadi shopping gak jelas..>.<"
Mari kita lihat apa yg saya beli...

Akhir2 ini saya memang sedang demam shawl dan plasminaa...huhuhu
Setiap shawl RM 7.80
so Totally RM 23.4

apa lagi?

- Johnshon Baby Oil RM 6.90
Sangat perlu ini buat bersihin make-up2...>.<"

- OXY10 RM 7.23
Semenjak2 activity tiap weekend, suka muncul jerawat2 gede huhh...
dapet recomend dari fifie buat pake ini..ok saya beli

-Garnier Self-Heating Sauna Mask RM 5.31
Di nasihati untuk rajin2 buang kulit2 yang dah mati,, 

-LOREAL True Match Super Blandable Foundation RM 42.80
setiap make up sendiri sllu bermasalah sama foundation yg susah buat rata keseluruh muka,gak berminyak, dan keep flawless, terpakasa beli yg mahal sekalian T____T
untuk cantik aja mahal :( hiks hiks

-ELLIANTO stay on eyeliner pencil (White) RM 19.00
Mau buat mata yg besar ini makin besar hahhaa...
-ELLIANTO Blush Pot (Brown) RM 7.50
Untuk buat basic shading tone di pipi ku yg tembam ini >.<

-ELLIANTO Vibrant Eyeshadow (Midnight Blue) RM6
Saya suka eyeshadow warna2 gelap,,

OH uang RM100 keluar dengan mudah nyaaa..... 



Sunday, August 15, 2010

-Photoshoot for Get Gorgeous Boutique-

0 comments
COMING SOON

15thAugust, 2010

2pm-6pm


Location : Get Gorgeous Boutique

Model : Hesty Ramadhyanti, and Fifie Suhaimi

Wardrobe : Get Gorgeous Boutiqe

Make up : Hesty Ramadhyanti

Photographer : Ab Rahman Yussof

Saturday, August 14, 2010

-Photoshoot 14th August 2010-

2 comments
Photoshoot Muslimah

14th August, 2010

Organized By : Nadia Natasya
thanks kk yg canTik sudah invite hesty sekali ^^
Location : Taman Tasik Perdana KL

Model : Lot's of model around 20
(Hesty, Fifie, Jannah, Jina, Izma, Dina, Nora, Anny, Nadia, Nurul, Wajiha, Syira, zaza, maiza, syafa, vie khan,etc)

Wardrobe : - Koleksi Baju raya from Sari Butik
                                                                 - Cute and Chick from CUte Korean Style
                                                                 - Abhaya from Al-Yamani Abaya (Jannah)

 Make up Artist : - Tini Beauty Touch (Hartini Hilmi)
           - JJ's Make Over  (Jaja)
           - Rosnawati Sale (Rose)
                                                                      -Haslinda 


Photographer organise by :  Yusri Yussof
There are moRe than 20 photogs

First of all,, pic2 sewaktu di make over @ kak Tini's house

Me,fifie, and our make up artist (not officially) kebetulan beliau di paksa oleh kami untuk me-make-up kan kami hahha..luv u muach!
Dress from Cute Korean Style

Dress from Sari Butik

Dress from Al-Yamani Abayah



Randomnezz


p/s : Ya Allah terimakasih atas rezki yg tak henti2...amin alhamdulillah

Friday, August 13, 2010

-I'm still wishing-

1 comments
"Happy Anniversary"

-Balik Kampung-

0 comments
Alhamdulilah ya Allah
Alhamdulilah ya Allah
Alhamdulilah ya Allah
Alhamdulilah ya Allah

akhirnyaaaaaaa ticket return buat pulang kampung sudah di tangan...
Damn so excited, seems like for the first time going back to hometown
padahal every holiday semester selalu pulang...
Tapi ini memang yang paling lama saya gak pulang2 huhuhu...
hampir 9 bulan T_T, biasanya 4-5 bulan.
memang 9 bulan ini cobaan betula laaa T_T huah...

Thanks buat My luvly papa...muach muach atas sponsor nya
Thanks buat my luvly besties deka sudah booking tiket yg paling penting ^^
Thanks buat my luvly cousin y'puput yg sudah minjemin credit card nya


9 Sept 2010 KUL-JKT 09.50am-10.50am
16 Spet 2010 JKT-KUL 14.50pm-17.50pm

pic taken 13rd Augut at Office :D

oh saya sangat excited!!!!!!!! ^___^

Thursday, August 12, 2010

-Alhamdulillah-

0 comments
Entry for those who called they are SEXY 7
Sebenernya gak kenal pun kalian ini siapa
dan gak perduli pun tentang kalian
tapi semenjak 'kejadian bodoh' itu saya tahu satu di antara kalian
then for the rest...saya gak kenal pun kalian siapa
dan gak perduli pun tentang kalian

Dan semenjak 'kejadian bodoh' itu saya terpaksa tahu tentang kalian
7 calon2 cikgu perempuan, cantik2 imut2, dan sngat menjaga hubungan persahabatan kalian.
satu ada masalah yang lain ikut2an backup.
yang tadinya satu benci saya, jadi smua benci saya...oh tragisnya.
padahal saya gak pernah mengganggu hidup kalian (the other six)
heran..

pesan saya : tolong positive thinking ya gurlz, tolong jangn mudah blame dan judge orang. chill je,,cool...relax

ya whateva la ya...
the most I admire dari kalian adalah
namany atiqah muqhtar
jauh sebelum tau dia sexy7, saya kerap lihat2 photo2 gadis ini
cantik!
niat pengen temenan jadi di musuhin :(
my bad.. tp alhamdulillah sudah bisa saling memafkan..thanks dear tiqah. wink wink

and for Arziha Yusof
Hesty minta maaf atas semua salah hesty, hesty tau pasti apa yg zha rasa. dan hesty pernah rasa,
no wonder you act like that.
selagi ziha x ikhlaskan smua yang dah pernah terjadi, ziha xkan tenang, dan hesty pun xleh percaya ngan niat baik ziha,,sorry. Ini bukan hanya soal maaf memaafkan.
You're not suppose to blame me 100%, tolong positife thinking

dan untuk Muizzudin Yahaya
saya minta anda MINTA MAAF pada saya!
atas smua cerita bohong yang anda buat demi menjaga nama anda, dan seakan2 saya yg harusnya di salahkan.
perlukah saya membuat entry untuk menceritakan smua yang terjadi sebenarnyaa?
saya minta anda MINTA MAAF pada saya!
atas message (YM) yg anda kirim pada saya, yang dengan bijaknya menasehati dan menyalahkan saya atas sesuatu yg tidak saya buat!

saya tidak pernah meng-underestimate Arziha Yusof atas blog header nya, apa yang saya tulis sama sekali tidak merujuk pada Arziha. pliz bolehkan anda semua positif thinking!
my daily life is not about you and her okey..
so saya minta anda MINTA MAAF pada saya!

p/s: Alhamdulillah saya lega  :D